Hur håller man håret långt och fint?

Många drömmer om ett långt, vackert hår, men av olika anledningar blir det aldrig långt. Visste du att till viss del är det faktiskt genetiskt hur långt hår som du kan få? Faktum är att hårsäckarna har olika lång livslängd och för vissa är den kortare. Det är därför vissa aldrig får längre hår än till axlarna, detta oavsett hur mycket de sparar. Men för andra, så kanske man haft långt förr, men nu vill det inte riktigt ta sig. Då finns det produkter och knep att ta till.

Använd bra hårvård
Med bra hårvård menar vi sådan som innehåller bra ingredienser, som är anpassad efter din hårtyp och dina hårmål. Generellt är hårvård från frisörer bättre och många gånger kan de också guida dig rätt bland alla produkter. Living Proof är t ex väldigt populärt bland frisörer. Detta eftersom de arbetar med problemlösande hårvård. De innehåller t ex inga silikoner eller stela harts. Det innebär att med produkter från Living Proof blir det mindre tvättande och då slits även ditt hår mindre. Speciellt bra passar Living Proof för de med lockigt eller texturerat hår.

Testa reparerande behandlingar
Det brukar finnas ett saying som är att man inte kan laga ett trasigt hår. Det brukade vara sant, men nu för tiden så finns det faktiskt produkter som till viss del kan reparera ett trasigt hår. K18 har tagit fram en mask som har bevisat resultat och lagar håret om det skadats av kemiska behandlingar och värmeverktyg. Rätt coolt och efter regelbunden användning kommer du att se resultat. K18 ska passa för alla hårtyper, men så klart främst för ett hår som behöver repareras. Det rekommenderas att man använder K18 med ett djuprengörande schampo.

Testa löshår
Ja, det kanske inte riktigt var vad du tänkte med långt hår. Men som vi nämnde tidigare kan inte alla få drömsvallet. Då är faktiskt löshår ett jättebra alternativ. Det finns löshår som ser väldigt naturligt och vackert ut och i många prisklasser. Det är helt klart en lite dyrare investering, men i vissa perioder i livet älskar folk sitt löshår.

Känner du att det känns jobbigt att ens försöka spara ut håret så finns det många saker man kan göra för att känna sig fin. Många väljer t ex att gå på regelbunden ansiktsbehandling Helsingborg och arbeta på huden istället. Ansiktsbehandlingar är inte bara avkopplande utan även ett jättebra sätt att lära känna sin hud och vad den gillar. I förlängningen leder det till att du undviker att köpa hudvårdande produkter som ändå inte fungerar för dig. Vissa väljer även att göra microneedling i samband med en ansiktsbehandling. Detta innebär många gånger en jättefin effekt på huden.