Tips för styrketräning för alla nivåer

När det kommer till träning för att bli stor och stark finns det två huvudsakliga vägar man kan gå. Du kan antingen välja att gå den naturliga vägen, dvs. träna hårt och smart och äta rätt mat för att bygga upp din muskelmassa, eller så kan du välja att ta kosttillskott och steroider för att snabbt och enkelt bygga muskler. Beroende på vad du föredrar och vad som passar dig bäst kan du välja den väg du vill gå. Vi vill dock verkligen markera att vi inte på något sätt menar på att du, eller någon, ska ta olagliga preparat. Gör det inte. När vi säger att det är en väg att gå så menar vi verkligen att det är en dålig väg – och en väg som tyvärr många tar, men mot bättre vetande. Undvik. Bli inte en sådan som försöker ta genvägar i livet, lite som att dra nätverkskabel när du klarar dig på WiFi. Eller.. ja, något sådant. Ni förstår poängen.

Starkare ben – behövs det?
Starkare ben är en fantastisk resurs för alla som vill styrketräna effektivt. Benen används för många olika övningar, även sådana som vi inte tror ska aktivera dem, och det är mycket användbart för nybörjare. Jag rekommenderar starkare ben för alla som vill lära sig mer om styrketräning och få tips för hur man kan träna på ett effektivt sätt. Det är dessutom oftast lättast att börja med, och inte lika ”läskigt” som att träna armar eller bänkpress.

Starkare mage – det kan man väl skippa ändå?
Nja, så enkelt är det tyvärr inte! Mage, precis som ben, ingår i det vi kan kalla ”core”. Alltså själva mittpunkten i din lilla muskelfabrik. Det gör den väldigt viktig i fråga om ren kroppsstyrka, och att ha en stark mage gör resten ännu starkare. Tänk på det lite som att förstärka WiFi. Mage kan dock vara lite jobbigt och svårt att träna, så om du går till ett gym, snacka med personalen. De ger tips för hur man kan öka sin styrka, uthållighet och smidighet. De har även olika program för olika nivåer av styrketräning. Starkare mage är en bra sida för den som vill börja träna styrketräning eller för den som vill ta det till en ny nivå.

Alla kan träna för att bli starkare!
Jo, det är verkligen så. Precis alla kan träna för att bli starkare och mindre skadad. Träna smart och använd rätt teknik! Detta är några tips för styrketräning för alla nivåer. Följ våra tips här, snacka med personliga tränare och inte minst, var konsekvent. Då kommer du snart känna dig som att du har installerat laddbox!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *